Hulp vragen

U kunt op veel plaatsen hulp krijgen bij het gebruik van Joomla!.

Op veel plaatsen zult u het helpicoon [image] vinden. Klik hierop voor meer informatie over de opties en functies van items op uw scherm.

Beginnen

Het is makkelijk om te beginnen met het maken van uw website. Het helpt als u de basisbeginselen leert kennen.

Wat is een content management systeem?

Een content management systeem is software waarmee u op een makkelijke manier webpagina's kunt maken en beheren door het maken van de inhoud te scheiden van de technieken om deze te tonen op internet.

In deze website wordt de inhoud bewaard in een database. Het uiterlijk wordt geregeld door een template. De Joomla! software voegt de template en de inhoud samen om webpagina's te maken.

Website en Administrator

Uw website bestaat in feite uit twwe afzonderlijke websites. De website (ook wel genoemd front-end) is wat bezoekers van de website zien. De administrator (ook wel genoemd back-end) wordt alleen gebruikt door personen die uw website beheren. U krijgt toegang tot de administrator door te klikken op de link "Website Administrator" in het menu "Deze website" of door /administrator toe te voegen aan de url van uw domeinnaam.

Login in de back-end door de gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren die u heeft aangemaakt tijdens de installatie van Joomla!.

Inloggen

Om in te loggen op de front-end van uw website gebruikt u het loginformulier of de link login in het menu "Deze website". Gebruik de gebruikersnaam en wachtwoord die zijn aangemaakt tijdens het installatieproces. Eenmaal ingelogd kunt u artikelen maken en bewerken.

Door uw website te beheren, kunt u inhoud maken die alleen ingelogde gebruikers kunnen zien.

Een artikel maken

Zodra u bent ingelogd, wordt een nieuw menu zichtbaar. Om een nieuw artikel te maken, klikt u op de "toevoegen artikel" link in dat menu.

De nieuw artikelinterface biedt u veel opties, maar het enige wat u hoeft te doen is een titel in te voeren en iets in het inhoudvak te plaatsen. Stel, om het makkelijk te laten vinden, de status op gepubliceerd en plaats het in een Joomla! categorie.

U kunt een bestaand artikel bewerken door te klikken op het icoon Bewerken (indien beschikbaar).

Meer leren

Er is nog veel meer te leren hoe u Joomla! kunt gebruiken om de website die u voor zich ziet kunt maken. U kunt meer leren op de Joomla! documentatie website en op de Joomla! forums.

Parameters

Omdat u uw Joomla! website maakt met een extensie stelt u de details van de weergave in met de parameters. Parameters controleren alles van tonen van de auteurnaam tot wie kan wat zien tot het aantal items in een lijst.

Standaardparameters voor elk component worden gewijzigd met de knop Opties in de werkbalk van de component.

Parameters kunnen ook worden ingesteld op een enkel item zoals een artikel of contactpersoon en in menulinks.

Als u tevreden bent met hou uw website er uitziet, kunt u ook de parameters op de standaardinstelling laten staan. Als u wat meer eravring krijgt met Joomla! gebruikt u de parameters meer.

 

Subcategorieën

  • Extensies

    Met het Joomla! content management systeem kunt u door extensies te gebruiken websites maken van verschillende types. Er zijn 5 basistypes van extensies: componenten, modules, templates, talen en plugins. Uw website bevat de extensies die u nodig heeft voor een basiswebsite, maar er zijn duizenden extensies van allerlei types beschikbaar. De Joomla! Extensions Directory is de grootste verzameling van Joomla! extensies.